header | Lindhout Advocatuur & Mediation
 

Mijn werk

Ik houd mij bij Lindhout Advocatuur & Mediation uitsluitend bezig met het personen- en familierecht en het erfrecht. Ik treed op als advocaat en mediator.

 

Personen- en familierecht

(Echt)scheiding, alimentatie, afwikkeling huwelijkse voorwaarden, verdeling gemeenschap van goederen, ouderschapsplan, zorg- en contactregeling, gezag en voogdij, co-ouderschap, verhuizing met kinderen, verbroken samenleving, ontbinding geregistreerd partnerschap, erkenning, afstamming, naamswijziging, pensioenverevening, ondertoezichtstelling, uithuisplaatsing, (stiefouder)adoptie, bewind, curatele en mentorschap.

Mijn werk als familierechtadvocate is erg afwisselend. Ieder mens is uniek dus iedere zaak is anders. Een greep uit mijn werkzaamheden: adviseren, procederen, een second opinion geven, optreden als door de rechtbank benoemde bijzondere curator, alimentatie rekenen, aan de zijlijn meekijken bij een mediation.

Vanwege mijn jarenlange ervaring en mijn werk bij een groot advocatenkantoor dat zich richt op de zakelijke markt, bent u zeker ook als vermogende particulier, (de partner van een) DGA of ondernemer bij mij aan het juiste adres. Zowel uw privé als uw zakelijke/financiële belangen zijn bij mij in goede handen. Waar nodig of wenselijk zoek ik uiteraard samenwerking met uw eigen accountant of adviseur(s).

Ik ben lid van de vereniging van FamilierechtAdvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en ben tevens aangesloten bij de Mediators Federatie Nederland (Mfn).

Mediation

In een mediation treed ik op voor twee personen. Meestal een stel dat uit elkaar gaat of is gegaan. Als vFAS-scheidingsmediator zorg ik voor een goed verloop van het mediationproces, aan de hand van het speciaal hiervoor ontwikkelde stroommodel. Het mediationproces begint met een kennismaking. Een goede klik is belangrijk! Vervolgens wordt de mediationovereenkomst getekend. Die bevat de spelregels. Dan gaan we over naar de inhoud, waarbij zowel aandacht wordt besteed aan de emotionele kant als aan de ‘zakelijke’ kant. Zijn er minderjarige kinderen bij betrokken, dan wordt allereerst een ouderschapsplan opgesteld. Het doel van de mediation is steeds het maken van goede afspraken die passen bij de situatie. Als mediator informeer en begeleid ik jullie, zodat jullie op basis van de juiste informatie en een goede afweging van alle belangen de juiste keuzes kunnen maken. Zo creëren we voor de gemaakte afspraken ook draagvlak. Die afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst (meestal convenant genaamd). De laatste stap is de formele afronding van de scheiding via de rechtbank.

Ik ben lid van de vereniging van FamilierechtAdvocaten en Scheidingsmediators (vFAS en ben tevens aangesloten bij de Mediators Federatie Nederland (Mfn).

Erfrecht

Afwikkeling nalatenschap, vereffening, boedelverdeling, executele, legitieme, wettelijke verdeling, afwikkelingsbewind, ontslag executeur, benoeming vereffenaar, wilsrechten, aanvaarding en verwerping, vaststelling kindsdelen, (levens)testament.
Mijn werk als erfrechtadvocate is afwisselend, maar de nadruk ligt op adviseren en procederen. Erfrecht kent veel fiscale aspecten. Ik werk daarom regelmatig samen met een notaris of fiscalist.
Ik ben lid van de Vereniging van Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN).

FAS | Lindhout Advocatuur & Mediation

Erfrecht Advocaten | Lindhout Advocatuur & Mediation

Mediatorsfederatie | Lindhout Advocatuur & Mediation